17 Eylül 2011 Cumartesi

sıkça rastlaştığımız insan türleri ve allah onların cezasını versin..

bugünkü yazımda size son zamanlarda oturup  (ki genelde otururum ben uyuşuğum,B12 eksikliğindenmiş-yada bunu bahane etmek işime geliyo :P )  üzerinde sıkça  düşündüğüm bişeyden bahsetmek istiyorum...insan türleri...

"insanoğlu türlü türlü.. bi o türlü,bi bu türlü"  diye veciz bi söz de buldum hatta ama pek paylaşmıyorum sosyal medyada.. velhasıl kelam sadede gelelim;

sıkma canını,hallederiz canımcılar ; bu tip insan evlatlarından eskaza bişey istemeye kalkarsanız,büyük bi iştahla sorunun çözümün kendisinde olduğu imajını vererek anlık umut pazarlaması yaparlar size..bi heveslenir bi mutlanırsanız..sonra bikaç zaman geçer arar sorarsınız "abi nooldu o iş?" " ha canımm ilgilenemedim" " ah tatlım unuttmuşummm !" " bebeğim neden hatırlatmadın" kuzum o iş olcak gibi değil" vs vs gibi bahanelerle sizin o günlerce hevesle akıttığınız salyalarınızı toplayıp sokar ağzınıza..
hatta bu tip insanlar bazen de;kendilerine dert yanmanız esnasında derdinizden etkilenip üstünüze vazife olmadan bile "ben hallederim" sözüyle size umut verirler..ama o iş orda başlar ve biter..hiç bişeyi halledemezler..çünkü sonrasında çok da tınlamazlar olayı.. allah böyle insanları davul etsin..!

siz onlar için kçınızı yırtarken, hiiç oralı olmayanlar; bu kişilikleri bi örnekle açıklamak istiyorum...
misal; arkadaşınız olan bu şahıs sizden kendisine bi iş bulmanızı , zorda olduğunu hatta çook zorda olduğunu büyük bi üzüntüyle anlatır..siz de dayanamayıp hemen kolları sıvar,eşe dosta,hatta sadece selam sabah verdiğiniz adama boynunuzu büker , o arkadaşınız için iş dilenirsiniz..ve bulursunuz..sonra müjdeyi vermek için arkadaşınızı ararsınız..siz o kadar heyecanlısınızdır ki sanki kendiniz 2000 tl+ssk+yol+prim'li işi kapmış gibi kıçınız tavana vurur,lakin karşınızdaki dümdükte hiç bi heyecan kıpırtısı görmezsiniz...hatta dümbük öyle bi dümbüktür,ki kendine bi iş bulmuş ve size söylememiştir bile..siz onun derdiyle yana yakıla efkarlı günler geçirirken kendisi meğer götü yaymış,sefa sürmektedir..şimdiii bu dümbükzadeye ne dersiniz?? bişey diyemezsiniz,çünkü sinirinizi onun iş bulduğu sevinciyle örtersniz..siz de böylesi bi salaksınız işte.. ne diyim ne söyleyim canım kardeşim?!?!

erkek-kadın abazalığıyla dünyayı tınlamayan kişi insanları ; bu tarz insanların işi gücü ,derdi tasası , aşı suyu herşeyi uçkurdur..arkadaş muhabbetlerinde konu erkeklerdir(kadınlardır)..sosyal medyada iletileri hep aşk acısı,dönmeyen sevgili,bulunamayan beyaz atlı prens vs'dir..o gün gündeme düşen şehit haberi,seçim sonuçları,terörist saldırılar,ekonomik kriz hiç bişey ama hiççç birşey umurlarında değildir..sadece ve sadece sevgili bulmak için yanıp tutuşurlar..bu kişilerden kadın ırkı daha fenadır ne yalan söyleyim..! erkek olanlar yine arada futbol geyiği falan yapıp biraz daha konu dışına çıkabiliyorlar zira..lakin kadın olanı durmaksızın olayın içindeler...fenalar..sıkıcılar..mümkünse olmasınlar..

ne desen inanırcılar ; bunların saf mııııı,yoksa çok fena zeki olup,sizi mi saf yerine koyduklarını halaa yıllar geçti anlayamadım inanır mısınız?? yani bi bakıyorsun "bokumda boncuk buldum" dediğinde "aa hani nerde getir kolye yapalım" cevabıyla karışınıza çıkıyor ,ama aynı insan kişisi 2 gün sonra sizin sittin sene başaramayacağınız bi çakallıkla çok da farklı yerlerde olabiliyor..işte o zaman çok pis keklendiğinizin ayırdına varabiliyorsunuz..yani dediğim gibi cidden saf olan onlar mııııı,yoksa saflığa kanan siz misiniz,bu konuda kesin bi sonuca varamadı bilim adamları..

mallıklarıyla sizin yüzünüzü kızarırken hiç bi renk reaksiyonu göstermeyenciler, mesela bi ortamdasınız çok güzel bi muhabbet dönüyor..keyifler tavan,eğlence devam,şıkır şıkır bi muhabbetin ortasında,biri çıkıp öyle bi hareket yapıyor yada öyle bir şey söylüyor ki,alenen yüzüne "ne diyon alaahın malı?" da diyemediğin için kalıyorsun öyle..utanıyorsun..bişey diyemiyorsun..ve senle beraber tüm herkes -o mal hariç- aynı ruh haliyle "yer yarılsa da içine atlasak,mağmalara yola alsak" modunda...
bu duyguyu en çok da  televizyon izlerken yaşıyorum...misal ; flash tv Acı Umut'a katılıp,telefonun diğer ucundaki kocasına saydıran kadın..(saydırmak derken,örnek videoları yuğtup'ta bulabilirsiniz;) )
ya da ne bileyim Survivor Taner'in önlenemez mallıkları,üstün ırk Nihat Doğan'ın  vecizeleri,Banu Alkan'ın 90-60-90 ısrarı..o kadar çok örnek var ki..işte ben hep televizyonlarda sanıyordum böylelerini,meğerse çevremde de varmış hayat bunu da öğretti..

normalin dışında çok fazla insan örneği var aslında ...vurdumduymacılar,kodummuoturturumcular,bikulağımdangirerdiğerindençıkarcılar,işimegelirseciler...bunları da daha son işlicem..şu an bu insan kişilerine değinecek sinir sistemine sahip değilim...

görüşürüz yinee(ciyim ben)  kıpps ;)










2 yorum:

  1. birde o birşeydeğilciler vede onu bunu bıraktacılar vardır.bu insan türüde senin derdine dünyanın en saçma sorunuymuş gibi bakar ama aynı şey kendi başına gelse dünyası yıkılmış gibi davranır.bu insan evladı türüyle araya mesafe koymakla geçti çürüdü ömrüm.

    YanıtlaSil
  2. permaren iyi ki bahsetmiş sizden.
    Çok şekersiniz.
    Bir de "negatif elektrik yayıcılar" diye de bir tür vardır ki bunlar için de ayrı bir yazı, kitap, roman vs. yazmak gerekir.
    izleyeceğim sizi, sevgiler..

    YanıtlaSil

pardon,bişi mi dedin??